Registratie
geopend!

Pieter Rookmaaker Prijs voor Mobiliteit

De wereld is in beweging. Mensen en producten zijn in hoge mate mobiel, zoeken hun weg (navigatie) en verplaatsen zich op of in allerlei voertuigen. Niet meer gebonden aan een vaste plaats. Human Factors NL, de Nederlandse vereniging voor ergonomie, wil praktische innovaties op het gebied van Mobiliteit stimuleren. Mobiliteit in de meest brede zin. Van kinderwagen tot rolstoel, van innovaties aan de fiets tot in het vliegtuig en van routeplanners tot bewegwijzering. Innovaties die de mens centraal stellen. Zowel fysiek als mentaal. Met oog voor prestaties, veiligheid, gezondheid en welbevinden.

De Pieter Rookmaaker Prijs voor Mobiliteit is een prijs van Human Factors NL, de Nederlandse vereniging voor ergonomie. Prof. ir. Pieter Rookmaaker is erelid van de vereniging en oprichter van Intergo BV, de sponsor van de prijs. Ruim 50 jaar geleden stond hij aan de wieg van de ergonomie binnen de spoorwegen. Zowel in Nederland als internationaal heeft hij de ontwikkeling en verdere groei van het vakgebied Ergonomie gestimuleerd, evenals de praktische toepassing ervan.

Inzendingen
De inzending bestaat uit een beschrijving of presentatie van een product, hulpmiddel, technisch systeem, ICT toepassing of omgeving. Het ingezonden ontwerp is productierijp of reeds op de markt gebracht, maar nog niet langer dan 3 jaar. De uiterste inzenddatum is 1 oktober 2019. Inzendingen sturen aan HFNLprijzen@humanfactors.nl en deze moeten voldoen aan de voorwaarden voor inzending.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen op:

  1. ergonomische kwaliteit,
  2. relatie met mobiliteit,
  3. originaliteit.

De jury kiest 3 genomineerden, waarna op het congres één prijswinnaar wordt aangewezen.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is tijdens ons congres op 28 november 2019.
De winnaar ontvangt een geldprijs van € 1000,-- en mag zichzelf en de inzending tijdens het congres presenteren. Daarnaast krijgt de prijswinnaar de gelegenheid zijn of haar inzending in een artikel van het Tijdschrift voor Human Factors aan een breed publiek te presenteren.

Nadere informatie
Zijn er nog vragen? Stuur dan een mail aan HFNLprijzen@humanfactors.nl.

De Pieter Rookmaaker Prijs voor Mobiliteit wordt gesponsord door