HFNL Bedrijfsbezoek Health2Work


Op donderdag 15 november 2018 vond een bedrijfsbezoek voor HFNL-leden plaats aan Health2Work in Surhuisterveen.

De middag startte met een rondleiding in de ergonomiestudio van Health2Work. Diverse effectieve ergonomische oplossingen zijn getoond en gedemonstreerd, voor zowel kantoor als industrie en zorg. Denk hierbij aan permanente glijlakens voor gebruik in de zorg en oplossingen voor meer bewegen op het werk.

Floris Lindeman, commercieel directeur, gaf vervolgens een presentatie over het bedrijf Health2Work en Linda ten Katen, ergonomisch adviseur, verzorgde een presentatie over dynamisch werken. Meer bewegen is gedragsverandering. Health2work heeft op dit gebied onder andere een pre-scan ontwikkeld, waarmee een bedrijf wordt geadviseerd welke stappen er genomen kunnen worden om te komen tot meer bewegen. Ook 'NL staat op!' is toegelicht; met dit fitcoin ecosysteem stimuleer je medewerkers tot meer bewegen en minder zitten.

Tijdens de kennissessie circulaire economie heeft Heine de Bruin, ergonomisch adviseur, ons meegenomen in de duurzame wereld van circulair ondernemen. Ergonomie en circulariteit gaan hierbij hand in hand.

Op de valreep was het onderwerp exoskeletten aan de agenda toegevoegd. Diverse exoskeletten werden gedemonstreerd en konden door de deelnemers zelf worden ervaren. Exoskeletten bieden steeds meer mogelijkheden; daar waar werk onvoldoende aanpasbaar is kunnen ze het lichaam op diverse manieren ondersteunen. Merken zoals Skelex, Cairless chair, Laevo en Edero bieden allemaal toegankelijke exoskeletten.

Een vol en leerzaam programma met veel positieve reacties!

terug naar het overzicht