Registratie
geopend!

Programma

Het congresprogramma biedt plenaire sessies met inspirerende keynotes en blokken met parallelle sessies en workshops verzorgd door experts uit bedrijfsleven en kennisinstellingen op uiteenlopende human factors gebieden. Daarnaast is er uiteraard volop gelegenheid elkaar te spreken. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Keynotesprekers
Het congres zal 5 keynotes bieden. Wij kunnen de volgende twee keynote sprekers alvast bevestigen:

Prof.dr. Jop Groeneweg
Jop Groeneweg is hoogleraar ‘Safety assurance in health care’ aan de TU Delft en onderzoeker aan de Universiteit Leiden en TNO. Hij onderzoekt als cognitief psycholoog al ruim 35 jaar de relatie tussen de manier waarop de hersenen werken en gedrag. Deze kennis past hij toe om de veiligheid in organisaties te helpen verhogen.

Dr.ir. Jasper van Kuijk
Jasper van Kuijk is wetenschapper, caberetier en columnist. Als universitair docent bij de sectie Applied Ergonomics and Design (faculteit Industrieel Ontwerpen, Technische Universiteit Delft) onderzoekt hij hoe bedrijven omgaan met user-centered design en innovatie in de praktijk. Daarnaast heeft Jasper een succesvolle cabaret-carrière en schrijft hij voor De Volkskrant wekelijks de column 'Hoe moeilijk kan het zijn' waarin hij denkfouten in hedendaags ontwerpen fileert.

Parallelle sessies
Naast keynotes biedt het congresprogramma twee blokken met ieder 4 parallelle sessies, met o.a. de volgende onderwerpen:

  • Cyber security
  • Preventie van beroepsziekten door fysieke belasting - 3 jarige campagne Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • Inspectie van werkomgevingen door inspectie SZW
  • Future of mobility
  • Smart (industrial) safety & worker health

Ook worden er sessies verzorgd worden door de Vlaamse Ergonomie Vereniging en de Nederlandse Vereniging voor Bedrijfs- en arbeidsfysiotherapeuten.

Het volledige programma wordt eind mei bekend gemaakt.