HFNL Themabijeenkomst Antropometrie - online


Op vrijdagmiddag 15 mei vindt de eerste online Human Factors NL Themabijeenkomst plaats. Het thema is antropometrie, gekoppeld aan het dossier van het Tijdschrift voor Human Factors van april 2020.

Het doel van de bijeenkomst is een indruk te geven van de breedte van het toepassingsgebied van de antropometrie, - de studie van de menselijke lichaamsafmetingen -, aan de hand van voorbeelden in de tegenwoordige tijd. De verschillende auteurs die een bijdrage hebben geleverd aan het antropometrie-dossier verzorgen presentaties, waarbij ook zaken aan de orde komen die niet in de dossierartikelen staan. Daarnaast verzorgt dr. Troy Nachtigall, professor of Fashion Research & Technology aan het Amsterdam Fashion Institute (Amsterdam University of Applied Sciences) een presentatie over de toepassing van antropometrie in mode.


Dagvoorzitter is dr. Toon Huysmans, universitair docent ergonomie bij de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Toon heeft een achtergrond in informatica en doet onderzoek naar antropometrische en biomechanische digitale mensmodellen. Hij focust hierbij op datagedreven technieken en ontwerptools met toepassingen in de ergonomie, anatomie en orthopedie.

Programma*
14.45 Virtuele inloop

15.00 Welkom door Marijke Melles (voorzitter Human Factors NL) en Toon Huysmans (dagvoorzitter)

15.05 Passend zitten op schoolmeubilair - ir. Renate de Bruin, Erin Ergonomie en Industrieel Ontwerp

15.30 DINED Mannequin - dr. Toon Huysmans, Faculty of Industrial Design Enginnering, department of Human-Centered Design, Delft University of Technology

15.55 Felix Wolbert, Xsens

16.20 Pauze

16.35 Antropometric and other kinds of data for fashion footwear - dr. Troy Nachtigall, professor of Fashion Research & Technology, Faculty of Digital Media & Creative Industries, Amsterdam University of Applied Sciences

17.00 Virtual fitting - prof.dr. Hein Daanen, Department of Human Movement Sciences, Vrije Universiteit Amsterdam

17.25 Afsluiting

*Presentaties duren 10 minuten waarna er ruim tijd is voor vragen en discussie.

Locatie
De bijeenkomst zal online plaats vinden via ZOOM. Deelnemers ontvangen een paar dagen voor de bijeenkomst een link.

Voertaal
De voertaal tijdens de bijeenkomst is Engels.

Inschrijving
De bijeenkomst is gratis voor leden van Human Factors NL. Inschrijving is wel verplicht, via de link bovenaan deze pagina (graag vóór 1 mei).

Deelname voor niet-leden bedraagt 35 euro. Niet-leden krijgen na inschrijving een factuur toegestuurd per mail. Lid worden van Human Factors NL? Dan worden de deelnamekosten in mindering gebracht op het lidmaatschapsgeld.

Foto's en opnames
Tijdens bijeenkomsten worden foto's gemaakt welke gebruikt kunnen worden voor promotionele doeleinden. De presentaties van de sprekers worden in overleg opgenomen en gedeeld.

terug naar het overzicht