HFNL Themabijeenkomst: Hybride werken (online)


Dinsdagmiddag 19 april 2022 organiseert Human Factors NL een online themabijeenkomst over ‘Hybride werken’ n.a.v. het gelijknamige dossier in de april-uitgave van het Tijdschrift voor Human Factors.

Dagvoorzitter is Erwin Speklé, human factors specialist bij Arbo Unie en gastredacteur van het dossier 'Hybride werken'.

Programma
14.50 Virtuele inloop

15.00 Welkom door dr. Erwin Speklé Eur.Erg. (dagvoorzitter)

15.05 Thuiswerken tijdens en na de pandemie: cijfers & feiten - dr. Lidewij Renaud, TNO
De pandemie heeft het werk van veel mensen veranderd, zowel voor hen die op locatie zijn blijven werken als werknemers die van de ene op de andere dag thuis zijn gaan werken. Lidewij Renaud vertelt meer over de thuiswerkers en hoe het hen is vergaan tijdens de pandemie. Ook geeft ze inzicht in de wensen en verwachtingen voor hybride werken, waarbij ze gebruik maakt van het longitudinaal onderzoek NEA-COVID-19 van TNO.​

15.30 Hybride werken: perspectief vanuit de Nederlandse Arbeidsinspectie - Bert Moss, Eur.Erg, Nederlandse Arbeidsinspectie, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

16.00 Pauze

16.15 Werk in transitie: hybride werken en verder... - Maaike Niekel, Center for People and Buildings
De invoering van hybride werken is een complex vraagstuk met veel onzekerheden. Het realiseren van een goede werkomgeving, zowel op kantoor als thuis, is één van de vraagstukken waar veel over wordt nagedacht. Welke aspecten moeten we in kaart brengen als het gaat om hybride werken? Met behulp van data uit het We Werken Thuis onderzoek geeft Maaike Niekel hier inzicht in. Zo'n 40.000 kenniswerkers gaven hun bevindingen in 2020 over het thuiswerken en ook in 2021 verzamelde het Center for People and Buildings data over de ideeën en wensen t.a.v. hybride werken. Vanuit de data zijn vele vertaalslagen te maken naar het werk en de hybride werkplek.

16.50 Afsluiting door de dagvoorzitter

17.00 Einde

Locatie
De bijeenkomst zal online plaatsvinden via Zoom. Deelnemers ontvangen een paar dagen voor de bijeenkomst een link naar de virtuele locatie.

Voertaal
De voertaal tijdens de bijeenkomst is Nederlands.

Inschrijving
De bijeenkomst is gratis voor leden van Human Factors NL. Inschrijving is wel verplicht, via de link bovenaan deze pagina (graag uiterlijk 14 april).

Deelname voor niet-leden bedraagt 25 euro (ex BTW). Niet-leden krijgen na inschrijving een factuur toegestuurd per mail. Lid worden van Human Factors NL? Dan worden de deelnamekosten in mindering gebracht op het lidmaatschapsgeld.

Foto's en opnames
Tijdens bijeenkomsten worden foto's gemaakt welke gebruikt kunnen worden voor promotionele doeleinden. De presentaties van de sprekers worden in overleg opgenomen en gedeeld.

terug naar het overzicht