HFNL Themabijeenkomst Veiligheid bruggen en sluizen - webinar


Op donderdag 25 juni vindt een themabijeenkomst plaats over veiligheid bij bruggen en sluizen, gekoppeld aan het dossier van het Tijdschrift voor Human Factors van juni 2020. De bijeenkomst zal online plaats vinden.

Het doel van de bijeenkomst is om de veelzijdigheid aan human factors aspecten voor veilige brug- en sluisbediening te belichten. We benaderen veiligheid bij bediening integraal, door het ontwerpen van de interactie tussen mens, techniek en organisatie vanuit drie perspectieven: de bedienaar, de weggebruiker en de scheepvaart. Voor elk perspectief delen we voorbeelden uit de praktijk. De middag wordt afgesloten met een virtuele rondleiding bij MARIN waarbij de deelnemers live worden meegenomen naar de scheepssimulator.


Dagvoorzitter is drs. Kirsten Schreibers Eur.Erg., consultant bij INTERGO, International centre for safety, ergonomics & human factors. Kirsten is registerergonoom en ondersteunt organisaties bij het veilig en optimaal laten presteren van mensen. Haar werkgebied is transport en industrie, met een accent op de nautische sector.

Programma*
14.45 Virtuele inloop

15.00 Welkom door drs. Kirsten Schreibers Eur.Erg. (dagvoorzitter)

15.05 Veiligheid van op afstand bediende bruggen - ing. Ron Smits MSHE, coördinator 1e lijns onderzoek & techniek Onderzoeksraad voor Veiligheid

15.30 Op weg naar evidence-based cameraplannen voor brugbediening - ir. Manon Kühne en Jorrit Jansen MSc Eur.Erg., vhp human performance

15.55 Veilig gedrag bij beweegbare bruggen. Het gebruik van nudges om veilig gedrag te stimuleren - ir. Eleonora Caprari, INTERGO, International centre for safety, ergonomics & human factors

16.20 Pauze

16.35 Systeemgericht veiligheid vergroten in de binnenvaart - Wendie Uitterhoeve, MARIN (Maritime Research Institute Netherlands)

17.00 Virtuele rondleiding (live) door de scheepssimulator van MARIN

17.25 Afsluiting

*Presentaties duren 10 minuten waarna er ruim tijd is voor vragen en discussie.

Locatie
De bijeenkomst zal online plaatsvinden. Deelnemers ontvangen een paar dagen voor de bijeenkomst een link naar de virtuele locatie.

Voertaal
De voertaal tijdens de bijeenkomst is Nederlands.

Inschrijving
De bijeenkomst is gratis voor leden. Inschrijving is wel verplicht via de link bovenaan deze pagina (graag vóór 19 juni).

Deelname voor niet-leden bedraagt 35 euro (ex BTW). Niet-leden krijgen na inschrijving een factuur toegestuurd per mail. Lid worden van Human Factors NL? Dan worden de deelnamekosten in mindering gebracht op het lidmaatschapsgeld.

Foto's en opnames
Tijdens bijeenkomsten worden foto's gemaakt welke gebruikt kunnen worden voor promotionele doeleinden. De presentaties van de sprekers worden in overleg opgenomen en gedeeld.

terug naar het overzicht