IEA 2021 Human Factors and Ergonomics in a connected world - ONLINE


Van 13 tot 18 juni 2021 organiseert de International Ergonomics Association (IEA) haar driejaarlijks congres in Vancouver, Canada. De call for papers is geopend. De deadline voor het indienen van een abstract is 25 september.

Het thema van het congres, "Human Factors and Ergonomics in a connected world/L' Ergonomie 4,0", spreekt over de rol van opkomende G5 technologieën in relatie tot het human factors vakgebied. Naast thema-gerelateerde sessies zal het congres de volledige waaier aan traditionele en opkomende HFE-onderwerpen en -toepassingen behandelen. Dit driejaarlijkse congres van de IEA is één van de grootste internationale congressen op het gebied human factors en ergonomie en biedt uitgebreide leer- en netwerkmogelijkheden met de Human Factors and Ergonomics gemeenschap over de hele wereld.

Namens Human Factors NL zit Pieter Coenen (Amsterdam UMC) in de scientific committee van de IEA2021. Ruud Pikaar (ErgoS Human Factors Engineering) lid van de scientific committee vanuit de practitioners track (zie ook hieronder). Marijke Melles (TU Delft, voorzitter HFNL) is manager van de healthcare track.

IEA2021 zal een speciale practitioners track bieden. Doel van deze track is het delen van best practices uit de HFE praktijk door professionals en het stimuleren van de communicatie tussen onderzoekers en degenen die onderzoeksresultaten toepassen in de praktijk. Nederland heeft een rijke traditie inzake het in de praktijk brengen van Human Factors, en dat kunnen we tijdens IEA2021 laten zien. Vanuit Human Factors NL is Ruud Pikaar (managing director ErgoS Human Factors Engineering) betrokken bij de organisatie van de practitioners track. Als je iets wilt indienen en wat minder bedreven bent in het schrijven van een congrespresentatie, dan bieden we extra hulp. Er is een uitgebreide "Guideline", en je mag Ruud altijd mailen met vragen (ruud.pikaar@ergos.nl).

Meer informatie is te vinden op de website van IEA 2021.

Belangrijke milestones:

  • Call for oral/poster presentations:
    June 26, 2020 - Sept 25, 2020
  • Feedback to presentation authors:
    Dec 4, 2020
  • Final papers or extended abstracts:
    Feb 5, 2021
terug naar het overzicht