Ergonomisch thuiswerken

Omwille van de Coronacrisis zijn velen onder ons genoodzaakt om te telewerken. Niet iedereen is dit gewoon, toch moet thuiswerken op een ergonomisch verantwoorde manier niet moeilijk zijn. Veel bedrijven zijn hier mee bezig en verspreiden tips & tricks. Op deze pagina geven we een handig overzicht.


TNO

4 Basisprincipes om zo goed mogelijk thuis te kunnen werken
Hoe blijf je vitaal en fit bij het thuiswerken? Onderstaande 4 basisprincipes helpen om zo goed mogelijk thuis te werken. De experts geven praktische adviezen om deze principes in de praktijk te brengen.
https://www.monitorarbeid.tno.nl/coronacrisis/basisprincipes-thuiswerken

Infographic instellen thuiswerkplek
We kennen allemaal wel de tekeningen van hoe je netjes je werkplek moet instellen volgens de arbo-regels. Die regels zijn niet uit de lucht komen vallen. Het voorkomt lichamelijke klachten. Nu het verplichte thuiswerken niet over een week ten einde komt, is het tijd om de huidige werkplek eens onder de loep te nemen. Met wat creativiteit is daar op ergonomisch vlak best veel te realiseren.
https://www.fysiekebelasting.tno.nl/nl/geen-rondje-koffieautomaat-toch-aan-de-wandel/

Onderzoek Werken tijdens de corona-crisis
Hoe organiseert u uw werk op dit moment? TNO doet onderzoek naar de effecten van de corona-maatregelen op het dagelijks leven en werk. Welke maatregelen worden er genomen in bedrijven en wat zijn de effecten daarvan? Hoe veerkrachtig zijn we en welke creatieve initiatieven ontstaan er? Op basis van de resultaten worden adviezen geformuleerd en gedeeld om werknemers én werkgevers te helpen om zo goed mogelijk te blijven functioneren in deze crisis.


Etop Arboacademie

Omwille van het corona-virus werken veel mensen plotseling thuis, vaak op werkplekken die daar niet voor bedoeld zijn. Veel thuiswerkers ondervinden hierdoor fysieke klachten en stress. Etop arboacademie heeft de belangrijkste tips voor gezond thuis werken samengevat in deze korte video.

Working at home healthy from Bart Nelissen AV communicatie on Vimeo.


VerV – beroepsvereniging voor ergonomie

Omwille van de Coronacrisis zijn velen onder ons genoodzaakt om te telewerken. Niet iedereen is dit gewoon, toch moet thuiswerken op een ergonomisch verantwoorde manier niet moeilijk zijn. De Vlaamse Ergonomie Vereniging, lijst in deze brochure enkele eenvoudige tips op.


Health to work - Stappenplan voor gezond thuiswerken

Health to work heeft een stappenplan samengesteld voor gezond thuiswerken. In deze informatiefolder geven ze tips over het ergonomisch instellen van je thuiswerkplek en het belang van pauzes.

Je kan het stappenplan hier bekijken.


Provinciaal Veiligheidsinstituut Antwerpen

De kans is reëel dat je in deze coronatijden aan de slag bent in je thuiskantoor. Maar hoe pak je dit nu aan op een ergonomische manier? Enkele tips van PVI Antwerpen.


Nu.nl

Gezond thuiswerken. Hoe richt je je werkplek thuis het beste in, ook als je over beperkte middelen beschikt? Goede adviezen van Esther Graaff, geregistreerd ergonoom bij ArboNed.

https://www.nu.nl/gezondheid/6038295/gezond-thuiswerken-zet-je-laptop-op-een-stapel-boeken-en-andere-adviezen.html


  • Soort project

    Adviesproject
  • Kerncategorie

    Covid-19 gerelateerde adviezen