Mentaal fit blijven tijdens de coronapandemie

Deze crisistijd en de daarbij horende thuisquarantaine en maatregelen kunnen leiden tot gevoelens van stress, somberheid en eenzaamheid. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Verschillende bedrijven voorzien tips om mentaal fit te blijven tijdens de coronapandemie. Hieronder een overzicht.


Mentaal vitaal

Mentaal vitaal geeft 10 tips om ook tijdens de coronapandemie mentaal fit te blijven.
https://www.mentaalvitaal.nl/coronavirus-en-mentale-gezondheid


World Health Organization

Deze crisistijd zorgt voor stress bij een groot deel van de bevolking. Het Department of Mental Health and Substance Use van de WHO heeft een reeks boodschappen opgesteld die kunnen worden verspreid om het mentale en psychosociale welzijn van verschillende groepen mensen tijdens de epidemie te bevorderen.
https://www.who.int/publications-detail/mental-health-and-psychosocial-considerations-during-the-covid-19-outbreak


Rode Kruis

Met deze tips blijf jij gezond tijdens thuisquarantaine

Als het opeens niet meer mogelijk is om bij vrienden langs te gaan, of om een bezoek te brengen aan het buurhuis of je favoriete café, ziet je leven er plotseling heel anders uit. Dit kan leiden tot gevoelens van stress, somberheid en eenzaamheid. Let daarom goed op je lichamelijke en mentale gezondheid. Deze tips van het Rode Kruis helpen je daarbij.
https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/tips-om-quarantaine-goed-door-te-komen/

Omgaan met stress in tijden van corona
Tijdens een crisis is het normaal om je verdrietig, gespannen, onzeker of bang te voelen. Heb je last van deze gevoelens? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je beter te voelen.
https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/omgaan-met-stress-in-tijden-van-coronavirus/


ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises

Omgaan met stressreacties tijdens sociale onthouding:
Informatie voor mensen die thuis zitten vanwege het coronavirus.

Mensen kunnen verschillende emoties en reacties ervaren vanwege de ingrijpende maatregelen die nu gelden in Nederland. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. ARQ geeft een aantal tips in onderstaande brochure.
https://www.impact-kenniscentrum.nl/sites/default/files/domain-26/documents/arqimpact_socialeonthouding_omgaanmetstress_25032020-26-15852104791558161256.pdf


  • Soort project

    Adviesproject
  • Kerncategorie

    Covid-19 gerelateerde adviezen