S C A Vries (Sander)

Geregistreerd

Profiel

In 2001 ben ik als bedrijfsfysiotherapeut begonnen bij Fysergo. In 2007 ben ik naar Australië verhuisd en heb daar als zelfstandig ergonoom gewerkt naast een opleiding Human Factors and Safety Management Systems aan de Universiteit van South Australia.
In 2010 ben ik als Senior Human Factors Consultant bij Lloyd's Register in Sydney gaan werken, waar ik me vooral bezig hield met de introductie van nieuwe technologie bij spoorwegen en verschillende projecten in de olie en gas en mijnbouw.
In 2012 ben ik voor Lloyd's Register in Calgary, Canada gaan werken. Hier heb ik als Human Factors Engineer mee mogen werken aan een aantal grote ontwerpprojecten voor de offshore, maar ook heb ik me bezig gehouden met een terminal van Calgary Airport, het operationeel controle centrum van Calgary Transit, ferry's op LNG en competentie profielen van personeel in de offshore. Sinds eind 2015 ben ik weer in Nederland, waar ik eerst als zelfstandige heb gewerkt, gevolgd door een zeer leerzame periode bij vhp human performance. Van april 2017 tot oktober 2023 ben ik werkzaam geweest als ergonoom bij Arbo Unie. Dit werk bestond uit allerlei verschillende soorten projecten. Van ontwerp van controlekamers tot werkinstructies en van kantoorinrichtingen tot productielijnen in fabrieken.
Daarnaast ben ik vanaf oktober 2017 tot oktober 2023 actief geweest als secretaris in het bestuur van Human Factors NL.
Vanaf 1 november 2023 ga ik mij inzetten als specialist ergonomie voor de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Werkgebieden

Fysiek, Cognitief, Organisatorisch, Gedrag

Bedrijf

Nederlandse Arbeidsinspectie