Human Factors NL Scriptieprijs 2020 voor Lindsey Vermeer

Winnaar van de Human Factors NL Scriptieprijs 2020 is Lindsey Vermeer, afgestudeerd bij de faculteit Industrieel Ontwerpen, TU Delft op het onderwerp "Design of an exoskeleton maturing with boys with Duchenne Muscular Dystrophy".

Bekijk hier de inzending van Lindsey Vermeer:

Uit het juryrapport:
"Lindsey Vermeer ontwierp een interface voor de bediening van een exoskelet voor kinderen met spierdystrofie. Terwijl andere kinderen in deze leeftijd zelfstandiger worden, neemt de fysieke capaciteit in deze groep sterk af. Het exoskelet bevordert de zelfstandigheid en zal op deze manier bijdragen aan de ontwikkeling in de puberteit. Lindsey heeft zich goed verdiept in de doelgroep en context middels literatuuronderzoek en het ontwerp is in co-creatie met de doelgroep gemaakt! Er is een mooie interface gebouwd met te selecteren elementen. De doelgroep is klein en de evaluatie beperkt van omvang, maar de impact voor de doelgroep is groot. (...) De scriptie van Lindsey Vermeer onderscheidde zich door een helder geschreven verslag, bruikbaarheid voor de kinderen met spierziekte en innovatieve interfaces."


De twee sterke mede-genomineerden voor de Human Factors NL Scriptieprijs 2020 waren:

Sefora Tunc - University of Twente, faculteit Engineering Technology
Ibilight: Promoting social cohesion amongst older adults

Uit het juryrapport:
"Sefora Tunc komt na een uitgebreide analyse van eenzaamheid bij ouderen tot een lichtsysteem dat door bekenden en familie kan worden geactiveerd. Eenzaamheid is een relevant maatschappelijk probleem en treft veel mensen. Uitgebreid onderzoek naar eenzaamheid ligt ten grondslag aan het ontwerp van Ibilight. Vooral de co-creatie aanpak wordt als innovatief gezien."

Bekijk hier het project van Sefora Tunc:


Else Voortman - Hogeschool Saxion, academie Gezondheidszorg
Het optimaliseren van vitaliteit binnen de Twentse Kabelfabriek in Haaksbergen

Uit het juryrapport:
"Else Voortman weet op enthousiaste manier medewerkers van een fabriek te activeren. Het project is compleet en goed qua opzet; het betreft zowel ontwerp van een interventie als een effectmeting. De methode is innovatief want passend bij het bedrijf, met een spelvorm met link naar de productielijn. Dit heeft potentie om verder uitgerold te worden bij andere vergelijkbare bedrijven."

Bekijk hier het project van Else Voortman:De Human Factors NL Scriptieprijs is voor HBO en universitaire afstudeerscripties die een sterk voorbeeld zijn van afstudeerwerk op het gebied van human factors en ergonomie en wordt jaarlijks uitgereikt. Het afstudeerproject kan onderzoek betreffen en/of de ontwikkeling van een product, een dienst of een product-dienst combinatie.

De jury voor de Human Factors NL Scriptieprijs 2020 bestond uit:
- prof.dr. Hein Daanen, Vrije Universiteit (voorzitter)
- dr. Lottie Kuijt-Evers, Haagse Hogeschool
- Annechien Verkuyl, MSc, vhp human performance

terug naar het overzicht