Registratie
geopend!

Jan Dul wint Human Factors NL prijs

Prof. Dr. Ir. Jan Dul van de Rotterdam School of Management heeft de Human Factors NL prijs gewonnen vanwege zijn excellente prestaties op het brede gebied van human factors en ergonomie. De prijs werd uitegereikt op 25 november tijdens het congres van Human Factors NL over de digitale wereld.

De jury heeft zich in haar beoordeling laten leiden door de impact op vier prestatiegebieden: wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, advisering en professionalisering van het vakgebied. Jan heeft ruim 200 publicaties geschreven, duizenden studenten onderwezen, honderden bedrijven geadviseerd, honderden lezingen gegeven op congressen en bij andere gelegenheden. Daarnaast heeft hij vele bestuurlijke taken verricht, waaronder voor onze beroepsverenigingen (NVvE, IEA, FEES). Zijn activiteiten zijn altijd gericht op het ontwikkelen en toepassen van nieuwe, bruikbare kennis en methoden voor de ergonomie. De laatste jaren steeds meer op het ontwikkelen van het vakgebied tot een discipline met name van nut voor de management praktijk. En om zijn eigen woorden te citeren ‘Ik wil dat het vakgebied meetelt wanneer beslissingen worden genomen over technische en sociaal-organisatorische systemen met mensen’.

Markante voorbeelden van erkenning van zijn excellente prestaties zijn: Liberty Mutual Award voor het paper “A strategy for human factors/ergonomics: developing the discipline and profession”, de Hal W. Hendrick Distinguished International Colleague Award van de Amerikaanse Human Factors and Ergonomics Society (HFES) en zijn huidig hoogleraarschap in Technology and Human Factors van de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit.

Deze prijs wordt gesponsord door

terug naar het overzicht