Peter Vink geridderd

Wij zijn enorm trots dat Peter Vink, oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie en al jarenlang actief lid van Human Factors NL, vorige week is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Peter is hoogleraar Environmental Ergonomics aan de TU Delft en levert met zijn onderzoek zowel nationaal als internationaal een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van het vakgebied human factors & ergonomie.


Peter Vink richt zich in zijn onderzoek op de ontwikkeling van nieuwe producten en omgevingen met een bewezen effect op comfort, prestaties en gezondheid. Dat doet hij al tientallen jaren met veel succes. Hij schreef honderden wetenschappelijke artikelen over het onderwerp en een aantal boeken, zoals in 2016 “Vehicle seat comfort and design”. Vink zit in de redactie van verschillende wetenschappelijke tijdschriften, waaronder Applied Ergonomics en WORK. Momenteel is hij onder meer betrokken bij het ontwerpen en testen van auto-interieurs in projecten met BMW en het testen van vliegtuigstoelen. Hij coördineerde ook het Horizon2020-project ComfDemo en leidde het interieurdesign van het Flying V -project.

Peter is sinds 2013 hoogleraar bij de TU Delft. Na zijn studie Human Movement Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam promoveerde hij aan de Medische faculteit in Leiden in de biomechanica. Vanaf 1991 was hij werkzaam bij TNO als hoofd van de afdeling “Interior Design”. Hij was van 1995 tot 1999 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie, de voorloper van Human Factors NL. Vanuit die rol vertegenwoordigde hij meerdere jaren Nederland in de council van de International Ergonomics Association. Ook organiseerde hij meerdere malen het internationale ODAM congres (Organisational Design and Management). In 2011 ontving hij de prestigieuze “Hal W. Hendrick Distinguished International Colleague Award” op het gebied van ergonomie.

Peter, namens de leden en het bestuur van Human Factors NL, hartelijk gefeliciteerd!

terug naar het overzicht