Pieter Coenen nieuw bestuurslid Human Factors NL

De Algemene Ledenvergadering heeft onlangs unaniem ingestemd met de voordracht van Pieter Coenen als nieuw bestuurslid. Pieter is senior onderzoeker bij Amsterdam UMC afdeling Public and Occupational Health en zal zich binnen Human Factors NL inzetten voor externe samenwerking en de brug tussen wetenschap en praktijk.

Het bestuur van Human Factors NL is zeer verheugd met de benoeming van Pieter. Met Pieter hebben we er een deskundig, enthousiast en daadkrachtig bestuurslid bij.

Als bewegingswetenschapper houdt Pieter zich al sinds zijn promotieonderzoek bezig met human factors, met name gericht op de gezondheid van mensen in zware beroepen: "Het fascineert mij dat het ons niet lukt om iedereen goed te laten participeren in onze samenleving. Vooral voor mensen met fysiek zware beroepen is het lastig om gezond de pensioenleeftijd te halen. Voor deze mensen probeer ik in mijn onderzoek een verschil te maken."

Na afronding van zijn promotieonderzoek in 2013, heeft Pieter twee jaar op Curtin University in Perth (Australië) gewerkt. Nu is hij al weer sinds 2016 werkzaam bij het Amsterdam UMC. Hij houdt zich nog steeds bezig met wat zwaar (maar ook licht) werk doet met de gezondheid van mensen, en wat we eraan kunnen doen om mensen langer en gezonder te laten werken. Daarnaast is Pieter de laatste jaren ook steeds meer bezig om te kijken hoe we mensen voor wie het nóg minder makkelijk is om gezond te werken (zoals mensen met aandoeningen en beperkingen) te ondersteunen bij werk.

Eerder is Pieter actief geweest in de vereniging als redactielid van het tijdschrift (toen nog: voor Ergonomie). In zijn nieuwe rol als bestuurslid hoopt hij een brug te slaan tussen de vereniging en de wetenschap, en zal hij zich hard gaan maken voor samenwerking van de vereniging met haar (zuster)verenigingen en andere externe relaties.

terug naar het overzicht