Tijdschrift voor Human Factors opgedragen aan Ingeborg Griffioen (1971-2022)


De juni-editie van het Tijdschrift voor Human Factors is opgedragen aan Ingeborg Griffioen. Ingeborg was van 2010-2014 hoofdredacteur van het tijdschrift en helaas veel te jong overleden aan de gevolgen van borstkanker. Met deze speciale editie hopen we haar op passende wijze te gedenken.

Als hoofdredacteur van het tijdschrift heeft Ingeborg een flink aantal vernieuwingen doorgevoerd, waaronder een nieuwe lay-out en de thema-dossiers. Het juni-dossier van het Tijdschrift voor Human Factors is daarom Ingeborg Griffioen-dossier en bevat artikelen over de ontwikkeling van het tijdschrift en Human Factors NL, het Ergonomisch Dames Dispuut dat ze oprichtte en haar promotieonderzoek Metro Mapping, een service design methode voor het verbeteren van gedeelde besluitvorming in de zorg. Ze heeft de druk van dit nummer zelf niet meer meegemaakt, maar was wel op de hoogte en heeft nog bijgedragen aan een aantal artikelen.

Ingeborg heeft veel voor de ontwikkeling van het tijdschrift, de vereniging en het vakgebied gedaan en betekend. Ingeborg, namens het bestuur, de redactie en alle leden van Human Factors NL; dank je wel voor je enorme daadkracht en vernieuwing. We missen je.

De inhoudsopgave van deze speciale editie van het Tijdschrift voor Human Factors is hier te bekijken. Leden van Human Factors NL kunnen de artikelen via deze link ook downloaden. Hartelijk dank aan de initiatoren van dit dossier, Renate de Bruin, Margo Caspers, Janneke Reijseger en Danielle Vossebeld.

terug naar het overzicht