Registratie
geopend!

Suzanne Hiemstra-van Mastrigt wint Human Factors NL Dissertatieprijs

Dr.ir. Suzanne Hiemstra-van Mastrigt wint met haar proefschrift 'comfortable passenger seats' de Human Factors NL Dissertatieprijs 2016. De sponsor van de prijs is de Stichting Registratie ergonomen.

Suzanne was één van de drie genomineerden voor de dissertatieprijs. De andere twee genomineerden waren Steven Visser, Ergonomic measures in construction work en Tessy Luger, Task variation in repetitive manual tasks. De drie genomineerden samen schetsen een goed beeld van de breedheid en diversiteit van het vakgebied Human Factors en Ergonomie.

Suzannes studie geeft een systematisch overzicht van de ontwerp-, aanschaf- en gebruiksproblematiek van de zitondersteuningen voor passagiers in vliegtuigen, treinen en auto’s. Met diverse, meestal kleinschalige praktijk- en laboratoriumonderzoeken breidt zij het professionele inzicht uit en onderbouwt zij deze goed. De presentatie van de inhoud is aantrekkelijk en zeer geordend. Het zou een aanzet kunnen zijn van een nuttig, bruikbaar en doortimmerd standaardwerk voor deze belangrijke sector van Human Factors en Ergonomie betreffende passagiersvervoer.

In een kort filmpje licht ze haar proefschrift toe.

Bij vergelijking van de ingezonden proefschriften is de jury tot de slotsom gekomen dat het doctoraatswerkstuk van Mevr. S. Hiemstra-van Mastrigt excelleert. Het kan zeker beschouwd worden als een bijdrage tot de ontwikkeling van het vakgebied ergonomie. Haar behandeling van de gekozen, veelzijdige problematiek is zeer systematisch, professioneel en vaak origineel. Zij toont zich erdoor meester in theorie en praktijk en heeft door een samenhangende reeks van heterogene onderzoeken en aanbevelingen een waardevol voorbeeld gegeven. De jury kent haar proefschrift unaniem de prijs toe van de Human Factors NL Dissertatieprijs 2016.

De HFNL Dissertatieprijs wordt gesponsord door:

terug naar het overzicht