Eerste student van start in EurErg@IDE programma

In februari start de eerste student in het EurErg@IDE programma. EurErg@IDE, een initiatief van Human Factors NL, Stichting Registratie ergonomen (SRe) en de TU Delft faculteit Industrieel Ontwerpen, is een onderwijsprogramma voor masterstudenten Industrieel Ontwerpen waarmee voldaan wordt aan de opleidingseisen van registratie tot Europees Ergonoom (Eur.Erg.).

Het EurErg-programma is gebaseerd op het curriculum van de bachelor Industrieel Ontwerpen en de masters Integrated Product Design of Design for Interaction aan de TU Delft. Kandidaten moeten naast deze bachelor en master drie keuzevakken volgen uit een voor dit programma samengestelde lijst én afstuderen (20 weken full time) met een human factors focus en begeleiding door een Eur.Erg. Het EurErg@IDE programma, inclusief keuzevakkenlijst en afstudeerrichtlijnen, is gebaseerd op de ergonomische kennisgebieden zoals gedefinieerd door het Centre for Registration of European Ergonomists (CREE).

(Bedrijfs-) leden van Human Factors NL krijgen een actieve rol bij het afstuderen als adviseur of opdrachtgever en kunnen zo dus ook meer binding krijgen met aspirantleden Human Factors NL/aspirant geregistreerd Europees Ergonomen/toekomstige werknemers.

De student krijgt gespecialiseerde kennis over het vakgebied human factors en ergonomie en meer binding met Human Factors NL en de mogelijke registratie als europees ergonoom. Dit vergroot hun netwerk en onderscheiding op de arbeidsmarkt.

Ben je student aan de TU Delft Industrieel Ontwerpen en heb je interesse het EurErg@IDE programma te volgen? Interesse om betrokken te zijn in een EurErg afstudeerproject als bedrijf of mentor? Neem dan contact op met Marijke Melles, associate professor Applied Ergonomics and Design, faculteit Industrieel Ontwerpen, TU Delft.

Een registratie tot Europees Ergonoom bestaat uit opleidingseisen, waarbij de kandidaat aantoonbare kennis moet hebben van een breed gebied van ergonomie en human factors. Daarnaast moet de kandidaat 3 jaar relevante werkervaring hebben. Het EurErg@IDE programma richt zich op de opleidingseisen.

Meer informatie over registratie tot Europees Ergonoom is te vinden op de SRe pagina's.

terug naar het overzicht