Noortje Wiezer nieuwe hoofdredacteur Tijdschrift voor Human Factors

Noortje Wiezer neemt stokje over van Ruben Post als hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Human Factors. We danken Ruben enorm voor zijn enthousiaste en professionele inzet voor het tijdschrift! Én we zijn heel blij dat Noortje de redactie gaat overnemen.

Dr. Noortje Wiezer is organisatiesocioloog en werkt sinds 1998 bij TNO, inmiddels als Principal Consultant bij de unit Healthy Living. Binnen deze unit is zij onderdeel van de expertisegroep ‘Work, Health and Technology’. Zij is expert op het terrein arbeidsomstandigheden, arbeidsrisico’s en gezondheid van werknemers, met een focus op mentale gezondheid. Noortje is een van de drijvende krachten achter het TNO onderzoeksprogramma Mentale gezondheid van werknemers. Ze heeft projecten gedaan voor de nationale overheid, branche organisaties, sociale partners, bedrijven en instellingen, de Europese commissie en Europese agentschappen. Namens Nederland is Noortje lid van de Scientific Steering Group van het Perosh Netwerk, een Europees netwerk van onderzoeksinstituten voor veiligheid en gezondheid op het werk.

Sinds 2018 is Noortje lid van de redactie van het Tijdschrift voor Human Factors. Vanaf oktober 2021 is ze hoofdredacteur.

terug naar het overzicht