Peter van Scheijndel nieuwe voorzitter Stichting Registratie ergonomen

Peter van Scheijndel is vanaf april 2022 de nieuwe voorzitter van de Stichting Registratie ergonomen (SRe). Hij neemt het stokje over van Melcher Zeilstra. Melcher, namens het bestuur en de leden van HFNL enorme dank voor je grote betrokkenheid en gedrevenheid om het human factors vakgebied verder te professionaliseren! Peter, welkom!

Peter van Scheijndel is in 1993 afgestudeerd aan de faculteit bewegingswetenschappen van de VU. Van 1995 tot 1997 heeft hij de eerste leergang PDBO Ergonomie gevolgd. Sinds 1993 is Peter werkzaam in verschillende onderzoeks- en adviesfuncties op het gebied van arbeidsomstandigheden en Human Factors. Bij aanvang lag zijn werkveld met name op het gebied van fysieke belasting. Geleidelijk is zijn interesse gebied meer verschoven richting beleids- en huisvestingsvraagstukken.

Vanaf 1999 is Peter werkzaam bij vhp Human Performance, waar hij sinds 2002 directeur is. In deze functie combineert hij zijn inhoudelijke advieswerkzaamheden met het aansturen van een organisatie die in de volle breedte van human factors en gedrag advieswerkzaamheden uitvoert. Zijn persoonlijke drijfveer is daarbij om te faciliteren dat de mensen om hem heen zich maximaal kunnen ontwikkelen.

Sinds 2002 is Peter geregistreerd Europees Ergonoom. Peter is in zijn vrije tijd graag in de bergen. En dichter bij huis is hij veel aan het tennissen, hockeyen en golfen.

terug naar het overzicht