HFNL Themabijeenkomst Inclusive design in de publieke sector


Op 26 september was Human Factors NL te gast bij TNO Leiden voor een themabijeenkomst over Inclusive design in de publieke sector n.a.v. het juli-nummer van het Tijdschrift voor Human Factors.

Olivier Blanson Henkemans (TNO) opende de middag met een introductie over de verschillende onderzoeksprogramma's binnen het TNO Healthy Living programma. Nicole van Kesteren (TNO) presenteerde vervolgens een onderzoek naar gebruikersrichtlijnen voor een website over preconceptiezorg. Olivier Blanson Henkemans nam daarna de vloer weer over voor een presentatie over de ontwikkeling van een onderzoeksinstrument voor ouders met lage gezondheidsvaardigheden.

Jasper Muskiet (Lost Lemon) en Joost Hermans (Game Solutions Lab) gaven een inkijk in de ontwikkelingen binnen hun bedrijven door een aantal zeer interessante projecten uit te lichten.

Het was een inspirerende bijeenkomst over hoe we de gebruiksvriendelijkheid van digitale overheids-websites en apps kunnen vergroten. Een echte eyeopener! Er is geluisterd, meegedacht en gepraat over dit actuele onderwerp.

Programma en slides

Welkom en introductie TNO Healthy Living & thema Inclusive design in de publieke sector - Dagvoorzitter Olivier Blanson Henkemans, onderzoeker en projectleider TNO, redactielid Tijdschrift voor Human Factors

Gebruikersrichtlijnen voor een website over preconceptiezorg. Focusgroep-onderzoek onder lager opgeleide en migrantenmeiden - Nicole van Kesteren, onderzoeker TNO expertisegroep Child Health

Inclusief ontwerp voor gezonde jeugd. Innovatief onderzoeksinstrument voor ouders met lage gezondheidsvaardigheden - Olivier Blanson Henkemans, onderzoeker en projectleider TNO

Lost Lemon - Jasper Muskiet, consultant & onderzoeker Lost Lemon

Games for Health Projects - Joost Hermans, R&D specialist Game Solutions Lab

HFNL Themabijeenkomsten

Themabijeenkomsten zijn gekoppeld aan de dossiers van het Tijdschrift voor Human Factors waaraan de sprekers als gastredacteur en/of auteur hebben bijgedragen. Doel van de themabijeenkomsten is verbreding, achtergronden en netwerkmogelijkheden te geven rondom de dossierthema’s en de verschillende dossierartikelen. Deze bijeenkomst was gekoppeld aan het juli 2019 dossier van het Tijdschrift voor Human Factors, 'Inclusive design in de publieke sector', waaraan de sprekers als auteur hebben bijgedragen.

terug naar het overzicht