Algemene Ledenvergadering 2019 & HFNL Themabijeenkomst Inclusive design in de publieke sector


Op donderdag 26 september vindt de 3e HFNL Themabijeenkomst van dit jaar plaats. Thema is Inclusive design in de publieke sector n.a.v. het juli-nummer van het Tijdschrift voor Human Factors. Voorafgaand aan de bijeenkomst is de Algemene Ledenvergadering Human Factors NL 2019. Beide bijeenkomsten vinden plaats bij TNO in Leiden.

Voorlopig programma

13.30-14.30 Algemene Ledenvergadering Human Factors NL 2019 (alleen voor HFNL leden)

15.00-19.00 HFNL Themabijeenkomst Inclusive design in de publieke sector (ook voor niet-leden)

> 15.00-18.00 Presentaties & demonstraties

  • Inclusief ontwerp van digitale formulieren - Jef van Schendel (TNO), Jasper Muskiet (Lost Lemon), Anita Cremers (TNO)
  • Gebruikersrichtlijnen voor een website over preconceptiezorg. Focusgroep-onderzoek onder lager opgeleide en migrantenmeiden - Nicole van Kesteren (TNO), Nina Liza Aalbers (Admiraal de Ruyter Ziekenhuis), Inger Aalhuizen (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen), Pepijn van Empelen (TNO)
  • Inclusief ontwerp voor gezonde jeugd. Innovatief onderzoeksinstrument voor ouders met lage gezondheidsvaardigheden - Kim Kranenborg (TNO), Olivier Blanson Henkemans (TNO), Joost Hermans (Games for Health Projects), Marjolijn van Leeuwen (Pharos).

Daarnaast zullen de bedrijven TNO, Lost Lemon en Game Solutions Lab presentaties verzorgen over de projecten die zij doen op het gebied van inclusive design.

> 18.00-19.00 Borrel

Het definitieve programma is eind augustus bekend.

Ook de stukken voor de Algemene Ledenvergadering Human Factors NL 2019 zullen eind augustus worden verstuurd.

Locatie

TNO locatie Leiden - Schipholweg, Schipholweg 77, Leiden.

Inschrijving

De bijeenkomst is gratis voor leden. Inschrijving is wel verplicht (graag vóór 10 september).

Deelname voor niet-leden aan de themabijeenkomst bedraagt 35 euro. Niet-leden krijgen na inschrijving een factuur toegestuurd per mail. Lid worden van Human Factors NL na de bijeenkomst? Dan worden de deelnamekosten in mindering gebracht op het lidmaatschapsgeld.

Themabijeenkomsten zijn gekoppeld aan de dossiers van het Tijdschrift voor Human Factors waaraan de sprekers als gastredacteur en/of auteur hebben bijgedragen. Doel van de themabijeenkomsten is verbreding, achtergronden en netwerkmogelijkheden te geven rondom de dossierthema’s en de verschillende dossierartikelen. Deze bijeenkomst is gekoppeld aan het juli 2019 dossier van het Tijdschrift voor Human Factors, 'Inclusive design in de publieke sector', waaraan de sprekers als auteur hebben bijgedragen.

N.B. Tijdens bijeenkomsten worden foto's gemaakt welke gebruikt kunnen worden voor promotionele doeleinden.

terug naar het overzicht