HFNL Themabijeenkomst Energiezuinige en gezonde gebouwen - webinar


Op dinsdag 1 december organiseert Human Factors NL een online themabijeenkomst over Energiezuinige en gezonde gebouwen. Het thema is gekoppeld aan het dossier van het Tijdschrift voor Human Factors najaar 2020.

Tijdens deze bijeenkomst zal het effect dat gebouw- en interieurontwerp heeft op de gebruikers van een gebouw en daarmee op zowel hun energiegebruik als hun gezondheid besproken worden.

Dagvoorzitter is drs. ir. Marleen Spiekman, senior onderzoeker fysische gebouwprestaties en gebruiksgedrag in gebouwen bij TNO. Samen met de overheid en de industrie streeft ze naar energieneutrale gebouwen en wijken. Om dit te bereiken werkt ze aan innovaties waarbij haar expertise op het gebied van modellering, monitoring en gebruikersgedrag geïntegreerd wordt in methodiek en productontwikkeling. Marleen streeft naar gebouwen die beter presteren, niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk

De presentaties zulllen verzorgd worden door de verschillende auteurs die een bijdrage hebben geleverd aan het dossier "Energiezuinige en gezonde gebouwen" in de najaar 2020-editie van het Tijdschrift voor Human Factors.

Programma (voorlopig)

15.00 uur Welkom
drs. ir. Marleen Spiekman (dagvoorzitter), TNO


Behaviour change in home ventilation - Learnings from Dutch refurbishment projects on residents’ actions and motivations
dr. ing. Stella Boess, Faculty of Industrial Design Engineering, Delft University of Technology


Kantoorinrichting en gezondheid
dr. Tuuli Jylhä, Faculteit Bouwkunde, afdeling Management in the Built Environment, Delft University of Technology


Energiegedrag thuis onder de loep - Hoe kun je gedragsdeterminanten voor het regelen van energiegebruik en binnenklimaat meten?
drs. ir. Marleen Spiekman, TNO

dr. ing. Stella Boess, Faculty of Industrial Design Engineering, Delft University of Technology


Extra spreker
ntb

terug naar het overzicht