HFNL Jaarsymposium 2018 & ALV


HFNL Jaarsymposium 2018 'De toekomst van Human Factors in NL' & ALV

Donderdag 11 oktober vond het eerste jaarsymposium van Human Factors NL plaats. Thema van het symposium was De toekomst van Human Factors in NL. Hiermee bouwden we voort op één van de grote discussiethema's tijdens het congres van de International Ergonomics Association afgelopen augustus in Italië, The future of ergonomics.

Het symposium vond plaats in Delft bij de faculteit Industrieel Ontwerpen en werd gehost door de sectie Applied Ergonomics & Design in samenwerking met het bestuur van Human Factors NL. Voorafgaand aan het symposium was de algemene ledenvergadering van Human Factors NL. Deze dag droeg Erwin Speklé het voorzitterschap over aan Marijke Melles.

Doel van het symposium was om een inspirerend beeld te schetsen van verschillende onderzoeksinstellingen en onderzoeksdomeinen op het gebied van human factors en ergonomie in Nederland.

Sprekers waren:

Designing our future travel experiences
Dr.ir. Suzanne Hiemstra - van Mastrigt, Technische Universiteit Delft, Faculteit Industrieel Ontwerpen, Expertisecentrum Gebruiksgerichte Mobiliteitsdiensten

Human factors research at the University of Twente and a perspective on trust in the design of healthcare technology
Dr. Simone Borsci, Universiteit Twente, Department of Cognitive Psychology and Ergonomics, Behavioural, Management and Social Science Lab

Werk en gezondheid in de toekomst - Vergeten we de human factor niet?
Prof.dr. Allard van der Beek & dr. Maaike Huysmans, Amsterdam UMC, locatie VUmc, afdeling Sociale Geneeskunde

The future of ergonomics - Human Factors (in) NL
Dr.ir. Marijke Melles, Human Factors NL

Daarnaast waren er rondleidingen langs het Perceptual Intelligence Lab van prof.dr. Sylvia Pont en het BodyLab van dr.ir. Johan Molenbroek. Ook werden de studio's bezocht waar die middag het 1e jaars ergonomie-onderwijs voor studenten Industrieel Ontwerpen plaats vond. Dagvoorzitter was prof. Daan van Eijk, hoogleraar bij de vakgroep Applied Ergonomics and Design.

Foto's van het symposium en de ALV zijn hier te bekijken, met dank aan Matthijs Netten (foto's) en Lindsey Vermeer (album).

Hartelijk dank aan de organisatiecommissie: Armagan Albayrak, Lyè Goto, Matthijs Netten en Marijke Melles.

We kijken terug op een geslaagde en goedbezochte dag!

terug naar het overzicht