Human Factors NL Jaarcongres 2022 - Shaping horizons

Op 24 en 25 november 2022 vond het tweedaags jaarcongres van Human Factors NL plaats in Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum. Aan de hand van het congresthema 'Shaping Horizons' onderzoochten we dit jaar de vernieuwing langs de randen van het vakgebied. Hierbij zijn nieuwe ontwikkelingen, in wetenschap en praktijk, langs de huidige definitie Human Factors & Ergonomie en haar uitgangspunten: systeemaanpak, ontwerpgedreven en gericht op prestatie en welbevinden van de mens gehouden. Is de huidige definitie nog actueel? Waar liggen de grenzen van het vakgebied? Wat ontwikkelt zich aan de horizon?

Iedereen heeft twee dagen lang keynotes van professionals uit zeer diverse vakgebieden kunnen volgen en deel kunnen nemen aan meerdere parrallele sessies over uiteenlopende onderwerpen binnen de ergonomie. Donderdag vonden ook de presentaties van de genomineerden van de Human Factors NL Scriptieprijs en Human Factors NL Dissertatieprijs plaats. We zijn verwend met lekkere maaltijden en hebben op donderdagavond een ontzettend gezellige pub quiz gedaan, waarin de verschillende teams steeds fanatieker werden naarmate de avond vorderde.

Slides van de verschillende keynotes en sessies zijn via deze link te bekijken. Een link naar ons online foto-album met foto’s van beide dagen is daar ook te vinden.

Namens de organisatie nogmaals hartelijk dank voor al jullie inbreng tijdens het congres! We hebben genoten van jullie enthousiasme en hopen jullie volgend jaar weer te zien.