Eerste student afgestudeerd EurErg@IDE programma

Lindsey Vermeer nam op 14 mei het Certificate of Compliance in ontvangst van Frank Krause, voorzitter van de Nederlandse Raad voor Registratie Ergonomen. Daarmee was ze de eerste student in het EurErg@IDE-programma. Lindsey studeerde af aan de faculteit Industrieel Ontwerpen TU Delft en ontving haar masterdiploma Integrated Product Design én het certificaat waarmee ze kan aantonen dat ze voldoet aan de opleidingseisen voor de registratie tot Europees Ergonoom.

Het onderwerp van haar thesis: Het ontwerp van een exoskelet dat meegroeit met jongens met Duchenne spierdystrofie. Opdrachtgever was Yumen Bionics.

Yumen Bionics heeft een exoskelet ontwikkeld om tienerjongens met Duchenne te helpen beter te bewegen en onafhankelijker te zijn. Lindsey's taak was om ervoor te zorgen dat het product goed past bij alle gebruikers in de doelgroep en in staat was om met de gebruiker mee te groeien, zodat het door de jaren heen relevant zou blijven. Als je meer wilt weten over dit project, het gebruikersonderzoek en het uiteindelijke ontwerp, kan je haar scriptie en een video over het concept downloaden op de TU Delft repository.

Het EurErg@IDE programma is een initiatief van Human Factors NL, Stichting Registratie Ergonomen Nederland en de faculteit Industrieel Ontwerpen, TU Delft. Kijk hier voor meer informatie over het EurErg@IDE programma. Dank aan Maxim Smulders, Marijke Melles, Gonny Hoekstra, Bas Remijn en Frank Krause voor de begeleiding naar deze mijlpaal.

terug naar het overzicht