HFNL Themabijeenkomst Antropometrie - online

Op vrijdagmiddag 15 mei organiseert Human Factors NL een webinar over antropometrie. Het thema is gekoppeld aan het dossier van het Tijdschrift voor Human Factors van april 2020.

Het doel van deze webinar is een indruk te geven van de breedte van het toepassingsgebied van de antropometrie, - de studie van de menselijke lichaamsafmetingen -, aan de hand van voorbeelden in de tegenwoordige tijd. De verschillende auteurs die een bijdrage hebben geleverd aan het antropometrie-dossier verzorgen presentaties, waarbij ook zaken aan de orde komen die niet in de dossierartikelen staan. Daarnaast verzorgt dr. Troy Nachtigall, professor of Fashion Research & Technology aan het Amsterdam Fashion Institute (Amsterdam University of Applied Sciences) een presentatie over de toepassing van antropometrie in mode. Felix Wolbert, business development manager bij Xsens, zal een presentatie geven over de ontwikkelingen op het gebied van 3D motion tracking technologie.

Dagvoorzitter is dr. Toon Huysmans, universitair docent ergonomie bij de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Toon heeft een achtergrond in informatica en doet onderzoek naar antropometrische en biomechanische digitale mensmodellen. Hij focust hierbij op datagedreven technieken en ontwerptools met toepassingen in de ergonomie, anatomie en orthopedie.

Kijk hier voor meer informatie over programma en inschrijving.

terug naar het overzicht